top of page

Ons verhaal

ZEG is ontstaan uit een gedeelde visie in 2021, gedragen door drie oprichters: Ine, Eline en Danica. Ine en Eline, twee ervaren logopedisten, met reeds een praktijk te Zelzate, bundelden hun krachten met Danica, een psycholoog met ervaring in haar praktijk te Evergem.  In 2021 ontstond het idee, maar pas na een reis vol toewijding en doorzettingsvermogen konden we in september 2023 de deuren openen. Het resultaat is een multidisciplinaire praktijk die klaarstaat om u de beste zorg te bieden.
 

Afbeelding1.jpg

'TE KOOP'

september 2021

In september 2021 spotte Eline het bordje ‘TE KOOP’ op de ruit van ’t Verschil. Een frituur die er zeker 10 jaar eerder al zijn deuren had gesloten.

Danica, Eline & Ine

september 2021

Dit verwaarloosde juweel trok meteen de aandacht van Danica, Eline en Ine, drie ondernemende vrouwen met een psychologenpraktijk in Evergem en een logopediepraktijk in Zelzate.

2023-07-20PraktijkZEG-871.jpg
Afbeelding2.png

Generale Bank

1984

Wat in 1984 gebouwd werd door en voor de Generale Bank zou een bloeiende multidisciplinaire praktijk worden.

Gekocht

7 juni 2022

Met een gezamenlijke visie en een flinke dosis enthousiasme besloten ze om samen het pand te kopen. Het was het startpunt van een avontuur. Op 7 juni 2022 kregen ze eindelijk de sleutels in handen.

Afbeelding3.jpg
Afbeelding4.jpg

Verbouwingen

Zomer 2022

Ze lieten er geen gras over groeien en startten diezelfde zomer met de afbraakwerken. In de maanden die daarop volgden onderging het pand een ware transformatie: van een bouwval naar een plek met vijf moderne, functionele praktijkruimtes en één polyvalente ruimte.

Verbouwingen

november 2022

De tuin, die compleet vergeten was achtergelaten, werd liefdevol onder handen genomen door Ine & co. Met groene vingers en het verlangen naar een uitnodigende buitenruimte werd hier door weer en wind geploeterd.

unnamed.jpg
Vergadering

ZEG 

najaar 2022

Wanneer de verbouwingen even stilvielen werd er hard gezocht naar een naam voor de nieuwe samenwerking. ZEG werd geboren in één van de huiskamers, ongetwijfeld tussen enkele lege koffietassen. Door de eerder korte nachten en volle hoofden in die periode is de geboortedatum van ZEG eerder onduidelijk.

ZEG

najaar 2022

Ondanks de vermoeidheid volgden daarop in snel tempo een logo en een nieuwe website. Wie goed naar het logo kijkt herkent er zowel een brein als een tekstballon in, met drie kronkels. Kronkels in het hoofd, kronkels van het leven, kronkels van het lot of kronkels van de verbeelding. Het zijn in ieder geval de drie samenhangende kronkels van ‘Danica, Ine en Eline’.

Middel 18-8.png
Schermafbeelding 2023-06-02 om 21.48.04.png

3, 2, 1, start 

april 2023

Na maanden van hard werk was het eindelijk zover. In de paasvakantie van 2023 konden de eerste praktijkruimtes in gebruik genomen worden. Ondertussen bestond ZEG uit een team van zes therapeuten, drie logopedisten en drie psychologen.

Openingsevent

september 2023

Om de buurt te verwelkomen en alle vrienden en familie te bedanken, organiseerde ZEG in september 2023 een feestelijk openingsevent. Een moment van verbinding om te vieren wat het team al had bereikt.

unnamed é.jpg
2023-07-20PraktijkZEG-159.jpg

Genieten!

Gelegen tegenover Jumbo en naast de COOP-apotheek straalt ZEG niet alleen professionaliteit uit, maar ook een laagdrempelige benadering van therapeutische hulp.

 

Het team van ZEG is trots op het resultaat en geniet….

bottom of page